30 Nisan 2015 Perşembe

Gelin Çantası

Gelin çantası adıda güzel tadıda :)
Bu tarifte ilk başta kremayı hazırlayıp dolaba koyalım en az 2 saat beklesin donsun .
KREP İÇİN:

2 Yumurta

2 küçük kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

çay kaşıgının ucu ile karbonat

2 su bardagı beyaz un

1 paket kakao. 2 su bardagı süt cırpıyoruz .krep hamurumuz hazır.

KREMASI:

2 Paket kremşanti

1 su bardagı soguk süt

cırpılır ve sıkma poşetine konup buz dolabına kaldırılır.en az 2 saat sogutulur.

YAPILIŞI: Krep hamuru    eger krep tavanız varsa göz göz yerlerine dokulur .yada düz yavaya   birer yemek kaşıgı dökülür ve tek taraflı olmak şartı ile pişirilir .

tabaga aldıgımız kreplerin kurumaması için poşet ile  üstleri örtülür .kururlarsa  egilip şekil almazlar .

daha sonra hazır olan kreplerimiz sogudukları zaman kreması

içlerine  gelicek şekilde sıkılır resimde görülüyor sonra kapatılır . hindistan cevizi veya  fıstık ile süslenir  en az 3 saat  buzdolabıında  bekletilir. Afiyet olsun .