15 Nisan 2015 Çarşamba

Tavuklu Ispanaklı Krep sarma


Ve tavuklu ıspanakli krep sarması kırmızı biber sos eşliginde ... Fransız yemek adı gibi oldu
Crêpes aux épinards avec du poulet
Krep için : 1 su b süt .1 su b un . 2 yumurta. Biraz tuz 3 yemek kasigi sıvi yag . Karistirip kreplerimizi pişiriyoruz . 8 10 adet cikiyor bu ölcu ile .tabiki ince yaparsaniz .
İc harci.500 gr ıspanak ince dogranmiş. 1 baş kuru sogan ince dogranmis. 3 dilim tavuk eti yumusak isteyen butunu kullansin gögüs eti kuru olur. Tavuklari haslayin ve jülyen dograyin . Biraz siviyagi tavaya alin önce sogani kavurun ardindan ispanaklari biraz tuz atin kavurun tavuklari ekleyin .karabiber ilave edin ve kavrulunca altini kapatip harci tutmasi icin bir bardak kaşar rendesi ilave edin karistirin .
Kreplerin icine harclari koyup sarin yumurta ve galeta ununa bulayin tepsiye alın . 170 derece firinda kizarana kadar firinda tutun .
Biber sos :2 bas kuru sogan küp dograyin. 5 adet etli tatlı kırmizi biber küp dograyin yarim cay bardagi sivi yagda kavurun . 1 yemek k domates salcasi.tuz karabiber biraz pul biber.1 kesme şeker biraz su ekleyin sos harclarini kaynatin . Blendırdan gecirin ama cokta inceltmeyin sosu biraz taneleri gelsin yerken . Pısen krepleri dilimleyin ve sicak sostan dökerek servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder