9 Nisan 2015 Perşembe

ARNAVUT PAÇASI


Sucuklu, tavuklu,parça etli, köfteli yapabilirsiniz
.Malzemeler:

2 yumurta

1 yemek kaşığı sirke

3-4 diş sarımsak

2 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:

Yumurtaları yoğurtla birlikte çırpın. Sarımsakları ezin. Su hariç tüm malzemeyi karıştırın. Suyu azar azar ilave ederek, kıvamını hafif açana dek bir kaç tur karıştırın.

Kısık ateşte, sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene dek pişirin.

Ateşten aldıktan sonra, erittiğiniz tereyağında kavurarak hazırladığınız salçalı sosu üzerine dökün, sıcak servis yapın.

* Su miktarı az gelirse, pişirme esnasında azar azar eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder