20 Nisan 2015 Pazartesi

Hint Tatlı

Glutensiz bir Lezzet daha huzurlarınızda.
Malzemeler:
1 su b.glutensiz süt tozu.
1.5 su b .hindistancevizi
100 gr tereyag .
Yarım cay b.sıvı yag.
Yarim su b toz şeker
5 yumurta
1 p.vanilya
1 p.kabartmatozu
Serbeti için :100 gr cig krema
Yarim su b toz şeker.
Yapilişi:süt tozunu ve hindistan cevizini kısık ateşte pempeleşinceye kadar kavurun .tereyagini eritip soguduktan sonra kavurdugunuz karisima ekleyin.Ayri bir yerde yumurta seker vanilya kabartma tozu cırpin ve diger karisimida ekleyin cirpin.Yagladiginiz kare borcam tepsiye dökün .önceden ısıtılmış 175 ° fırinda 25 ,,,,30 dk kontrollu pişirin. Kek pişerken krema şekeri karıştirin . Kek firindan cikar cikmaz şerbetini dökün . Sogugunca dilimleyip servis yapin . Bir gece durursa daha güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder