28 Nisan 2015 Salı

KAŞARLI KIYMALI PİDE

MALZEMELER
>1 Kilo un (ölçü  gerekmiyor kıvamına göre un katılıcak )
>2 su bardagı ılık süt
>1 su bardagı su
>2 tatlı kaşıgı şeker
>2 tatlı kaşıgı tuz
>125 gram  yumuşak margarin
>1 çay bardagı sıvı yağ
<1 paket yaş maya
İÇ MALZEMELER

<500 GR Kıyma
<4 adet büyük soğan
<4 adet sivri biber
<3 adet domates
<1 çay bardagı sıvı yag

< 50 gr tereyag

tuz karabiber

YAPILIŞI:Hamur malzemeleri  yogurulur  yarım saat mayalanmaya bırakılır . ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak .unun  ölçüsüne baglı kalmayın .

iç malzemeler  soganlar  minik minik dogranir  veya rende olur  .Biberler dogranır ,domatesler kabukları soyulup dogranır tüm iç malzemeler  bir araya geririlip İç harç elde edilir . Ben iç harçı kavurarak koydum ama size çigden tavsiye ediyorum daha lezzetli oluyor .

Hamuru eşit bezeler halinde bölün  bu ölçüden 20 adet cıktı .
bezeleri üstü örtülü bir şekilde 10 dakika daha dinlendirin . daha sonra  bezeleri tek tek kayıl şeklinde açmaya başlayın .iç harci koyup yanlarından   iyice bastırın ki pişme esnasında açılmasın .

ÜSTÜNE SOS . 2 adet yumurta
                           3 çorba kaşıgı yogurt çırpılır .pidelerin üzerine sürülür .
      En üstünede kaşar  rendesi serpilip  180 derece fırında pişirilir.
            

.