14 Nisan 2015 Salı

MAKLUBE

Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı (arzuya göre dana veya tavuk eti)
2 su bardagı prinç
50 gr badem
 2 adet patates
tuz. ve  arzuya göre baharatlar.
YAPILIŞI
Öncelikle prinçimizi  ılık suda bir miktar tuz katarak ıslatalım.
 Tencereye   etimizi alalım  biraz kendi suyunu salıp , cekene kadar agzı kapalı pişirelim. daha sonra 1 yemek kaşıgı tereyag ilave edelim kavuralım .Kavurma aşamasında  kabuklarını ayıkladıgımız bademide ekleyelim.biraz tuz ,karabiber,kimyon ekleyelim kavuralım pişince altını kapatalım.
Diger bir tarafta patatesleri  küp küp dograyıp kızartalım . Onlarına bir yere alalaım .maklube ceviricegimiz tenceremiz özel olmalı düz bir tencere düz hatlı  dar uzun  gibi.
kavurdugumuz etimizin üzerine patatesleri dizelim. üzerine ıslayıp yıkayıp süzdügümüz pirinçleri ilave edelim .2 yemek kaşıgı tereyag ilave edelim tuzunu ekleyelim. 2 su bardagı suyunuda içine ekleyip   pişmesini bekleyelim.  pişince karıştırmadan demlenmesi için  bekletelim.
NOT: MAKLUBE çevirmek anlamındadır . patatesler halka halkada kızartılıp  konur  ben  sunum yaparken küp dogradıgım şekilde daha rahat servis yapıyorum . Badem koymya bilirsiniz Maklubenin ana  malzemesi pirinç ve et tir  gerisi sizin arzunuza kalmıştır .Güzel bir süzme yogurt ve salata eşliginde ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder