23 Nisan 2015 Perşembe

İrmikli Kahvaltılık Ekmek

İrmikli kahvaltılık ekmekler
Hamur malzemeleri.:
2 SU BARDAGI İRMİK
1 SU BARDAGI SÜT
1 SU BARDAGI ILIK SU
1 SU BARDAGI SIVI YAG
1 PAKET İNSTANT (KURU TOZ ) MAYA
2 YUMURTA Bir miktar tuz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar ilave edicegimiz Un gerekli. Malzemeleri birleştirip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim . ve mayalanması için sarıp mümkünse sıcak bir ortamda 2 saate yakın bekletelim .
ÜST HARCI İÇİN : kaşar rendesi , dag kekiki .biberiye, minik minik dogranmış sucuk (olmayada bilir )Zeytin isterseniz minik minik dograya bilirsiniz .. bir miktar zeytin yag ile hazırlıyalım .. mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklügünde parcalar hazırlayıp önce yumurta sarısı sürelim daha sonra hazırladıgımız harca üst kısımlar gelecek şekilde batıralım biraz yassı olsun hamurlarımız .. Önceden kızdırdıgımız 180 derece fırında pişirelim .
NOT: Hamurumuz irmikli bir hamur oldugu için çok kabarma yapmıcaktır .Aynı şekilde mayalanırkende çok mayalanmasını beklemeyin. Afiyet olsun Şifalı Mutfak