5 Nisan 2015 Pazar

Patatesli Ekmek

 Çok pratik bir kahvaltılık özellikle çocukların çok sevdigi  bir lezzet .
 Malzemeler: 4 adet patates
                       kaşar rendesi
                       pulbiber ,tuz,karabiber,kekik,biberiye
                       Ve bir çicek ekmek .
Yapılışı : Patatesler  minik küpler şeklinde dogranır .Bir tavaya biraz sıvı yag  konurve patatesler  kavrulur.Bu aşamada baharatları eklenir.1 su bardagı sıcak su ilave edilir tuzu eklenir .su çekene ve patatesler helveleşinceye kadar  pişirilir
Not : gerekirse su ilave edilir. Çicek ekmekler ortadan bölünüp  fırın tepsisine alınır .2 su bardagı süt ve yarım su bardagı sıvı yag  hazırlanır biraz tuz eklenir sosun içine ekmeklerin üstünde gezdirilir. sosu ceken ekmeklerin üzerine birer tutam kaşar rendesi konur.patates karışımı konur  ,kaşar rendesi ile tekrardan son dokunuşler  yapılır .biraz biberiye kekik serpilir .Ve 180 derece kızdırılmış fırına  verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder