23 Nisan 2015 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER
2 su bardagi ılık süt
1 su bardagı sıvı yag
1 su bardagi pudra şekeri
2 yumurta sarisinin birini üstune sürmek icin ayirin
1 tatli kaşigi Mahlep
Bir cımdık tuz
1 paket yaş maya ve Un....
File veya cekilmiş fındık .
Yapilisi:
2 bardak sütü ılıtıp maya ile karistirin 5 dk bekleyin. Daha sonra büyük bir kapta tüm malzemeleri sıvılardan başlayarak yumuşak bir hamur elde edin .1 saat mayalanmaya bırakin . Bu ölcüden 3 büyük çörek cıkıyor.
Mayalanan hamuru 9 eşit parcaya bölün ve 3 parcadan saç örgüsü yapin .15 dk tepsi mayasi icin bekletin.. Yumurta sarisi sürün ve fındık serpin .180 derece actiginiz firini cok kizmadan sadece hafif ıliyinca paskalyalari koyun . Üstleri kizarana kadar pişirin . Sonra bir çay demleyinnnn


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder