23 Nisan 2015 Perşembe

STOLLEN KEK

ALMAN  STOLLEN KEK
Bu tarif için bir gece önceden 300 gr kuru cekirdeksiz üzümü suya koyun.
160 gr oda ısısında tuzsuz tereyagı
1 çay bardagi oda ısisinda süt
2 yumurta.5 yemek kaşigi tepeleme toz şeker.
1 yemek kaşigi tepeleme labne peyniri.
100 gr toz badem .
100 gr kurutulmuş meyve şekerlemesi.(kayısi . Portakal kabugu rendesi.limon kabugu rendeside olur.)
1 tatli kaşigi tepeleme tarçin
Cay kasiginin ucu ile toz karanfil
1 paket vanilya.
1 paket instat toz maya. Ve Un..
Kuru meyveleri eklemeden hamur yoguralim.30 dk sarip mayalanmasi için bekleyelim .Sonra hamuru elimiz ile dikdörtgen yapip biraz acalim.Meyveleri ekleyip yoguralim ve tekrar dikdörtgen yapalim elimiz ile tezgah üstünde ..rulo yapar gibi katliyalim . Ve yagli kagit koydugumuz tepside üstunu bir bez ile örtüp tepsi mayasi için 30 dk daha bekliyelim . Firini 200 derece ye getirip ısıtalim. 40 dk 200 derecede 15 dk 175 dereceye düşürüp pişirelim.bu arada bu kekin özel bir kalibi var .Elimizde olmadigi icin şekli istedigim gibi olmadi .
2 yemek kasigi tuzsuz tereyagini eritelim kekimiz firindan cikar cikmax firca ile sürelim ve üstune cok bol pudra şekeri serpelim. Tel üstunde sogumaya birakalim.soguyan kekimizi folyo ile sarıp saklayalim .Bu kekin piştikten sonra en az 10 gün dolapta beklemesi gerekiyormuş.Sizce bizim mutfaklarda o kadar beklermi :)) Tadina bakmak icin yarisi bitti bile :)) olsun tekrar yaptigimizda biraz bekletiriz .Bu arada bu kek icin marzipan gerekiyor . Bulabilirseniz kuru meyveler ile marzipanida parca parca koyabilirsiniz .. Cekilmiş toz bademde o tadı verdi .servis ederken biraz daha pudraşekeri serpin .