4 Nisan 2015 Cumartesi

Arı Sokması (Bal Badem )Pastası

Tarifi yazalım .  Pandispanyası için :  4 yumurta.1 su bardagi toz şeker köpük olana kadar cırpilir bu arada fırını 180 derece ayarlayip ısınmaya bırakalım. 1 paket krema ilave edilir.2 su b un .1 paket kabartma tozu ilave edilir fazla cirpmadan sadece karışması saglanır.24 cm kelepçeli kek kalıbina yaglı fırın kagidi konur ve harç dökülür.kızgin fırına  verilir.20  dk üstü kızarana kadar pişirilir.  Bu arada kek pişerken diger tarafta teflon tavaya  100 gr tereyag.3 yemek kaşigi süt .2 yemek k bal .2 su b file badem kavrularak karamelize edilir.pişen keki firindan cikartip badem karişimini yavaşca üstüne serelim tekrar firina 10 dk kizarana kadar kalicak. Arasina bir paket muzlu puding 2 bardak süt ile hazirlanir hafif iliyinca 1 muz dilimlenir ilave edilir.Kek piser ve sogumaya birakilir oradan kesilir kremasi konur .ve bir gece dolapta dinlendirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder