12 Nisan 2015 Pazar

Glutensiz KURUFASULYE PASTASI

Glutensiz  lezzetler  denenmiş tarifler.
Bu hastalıkla uzun zamandır mücadele eden  çok  yakın  dosttum Füsun  için  yeni tatlar keşfetmeye ve  ona test ettirmeye  onun  onayından sonra sizlerle faylaşmaya  devam edicem .
.Çölyak hastaları için  ideal bir tatlı Fasülye tatlisi
Kek malzemeleri :2 su bardagi kurufasulye (geceden suya konur sabah haslanir ve süzülür.blendirdan gecirilip püre haline getirilir).
1 su bardagi toz şeker
3 yumurta 1 su bardagi cekilmis ceviz 1paket vanilya 1paket kabartma tozu
Seker ve yumurta köpürene kadar cirpilir.püre haline getirdigimiz fasulyeler ilave edilir.ve diger malzemeler eklenir.
Yagladigimiz dikdörtgen veya kek kalibina alinir.170 derece ilik firina konur .Kürdan yardimi ile kontrollu bir sekilde pisirilir.ve ilik hale gelince yarim su bardagi ilik suya bir yemek kasigi seker eklenip karistirilir.kekimizin üstune gezdirilerek dökülür.sogumasi beklenir. kremasi icin ben bir paket krem santi 1su b süt kullandim .
Siz arzu ederseniz krem santi kullanmadan direk cikolata sos hazirlayip kullanabilirsiniz.
NOT:Kek kivaminda bir tatli.
Ve bir gece dolapta beklemeli.yoksa kuru gelicektir.

Kestane tadi alicaksiniz yerken .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder