9 Nisan 2015 Perşembe

Tahinli Bükme

Tahinli bükme
Hamuru icin : 3 su b un
4 yemek kaşigi şeker
3 yumurta
Yarim su b ılık su
3 çay kasigi kuru instant maya (kuru maya )
100 gr oda ısısında tereyag
Unu hamurun kuvamina göre ayarlayin .yumusak bir hamur olucak . Yarim saat mayalansin .
İç harci: 1 su b şeker. 200 gr tahin ve susam
Karistirip harc yapin .
Hamuru iki parcaya bölün bir parcadan bir celenk çörek yapicaz.
Hamuru dikdörtgen acin harctan biraz sürün .iki taraftan katlayin dekrar acin ve biraz daha harc sürün rulo sarin ve boydan ikiye kesip birbirine sarin 180 derece isitilmis firinda pisirin . Diger parcayida ayni işlemle hazirlayin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder