23 Nisan 2015 Perşembe

KEK TADINDA MISIR EKMEĞİ

4 su bardagi misir unu .
1 su bardagi beyaz un( (1 su bardagı Glutensiz un )) .
1 su b sıvıyag.2 yumurta.
Yarim cay bardagi süt
.2 cay kasigi tuz.
1 tatli kasigi şeker.
1 yemek kaşigi karahardal tohumu.
10 gr instant kuru maya.ve kivam vericek ölçude sicak su
....NOT    :Tarif kendi denememdir . Misir ekmegi böyle olmaz diye eleştirmeyin güzel hatunlar :) bütün malzemeleri yumusak bir hamur olucak şekilde yogurun . Ve yarim saat maya icin bekleyin . Daha sonra yagladiginiz kaliba alin . 15 dk bekleyin . Bu arada firini 200 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin . Ekmegimizi fırın ile buluşturun. Tahmini 35 dk 40 dk arasi . Kontrollu pişirin .
Dip not: 1 bardak beyaz un yerine  Glutensiz un kullandıgınız zaman rahatlıkla yiyebileceginiz bir lezzet .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder