26 Nisan 2015 Pazar

Kaçamak Balkan Usulü

Balkan usulü Kaçamak
Malzemeler
4 adet patates küp küp dogranir.
Bir kahve fincani sivi yag ile önce kavrulur.
Sonra üstüne 4 su bardagi kaynar su konur.Ve kısık ateşte pişene kadar agzi kapali bırakılır.1 bardak su daha ilave edilir .
1.5 su bardagi mısır unu ilave edilir .
Bu karışım ezile ezile karıştırılır.
Tuz eklenir.
Kıvamı katı ise biraz daha su ilave edilir.
Kuymak tan biraz daha katı olmali püre kıvaminda.Karabiber eklenir.
Servis tabagina alınıp üzeri çukur çukur şekil verilir.
3 tepeleme yemek kasigi tereyag eritilir.Toz biber ilave edilir ve yemegimizin üzerine dökülür.
Bu tarifte tereyag biraz bol kullanilir Lezzeti ordan gelir. Arzuya göre kavurma esnasindada tereyag ilave edilir .