25 Nisan 2015 Cumartesi

Çilek Reçeli

Mis gibi ev reçeli
2 kilo çilek
2kilo toz şeker
Yarım limon
Cilekler ayiklanıp yıkanıp süzülmeye bırakılır.Büyük bir tencereye alınır.üzerine toz şekerin tamamı dökülür.En az 5 saat bekletilir .Bir gece beklerse dahada iyi su salar.Tencere ateşe konur kısik ateşte kaynatilir.ara ara karıştırılır havalandırılır.  Yarım limon sıkılır 20 dk kısık ateşte kaynatılır. Bu arada buzluga bir boş tabak konur soguması icin . Recelden biraz dökülür soguk tabaga akışkanligina göre  alti kapatilir yada biraz daha kaynatilir.
Biraz sicagi gidince kavanozlara alinır. Soğuduhu zaman kapatlari kapatilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder