26 Nisan 2015 Pazar

Kabak Böreği

Bu böreğimiz  dolma yaptıgımızda kalan kabak içlerini değerlendirmek için harika bir Lezzettir.
tabi  alıcagınız 2  kabaklada yapabilirsiniz.
Malzemeler:
2  yeşil kabak
3 yumurta
yarım çay bardagı sıvıyağ
yarım çay bardagı süt
yarım su bardagı yogurt
1.5 su bardagı un(( (burada beyaz un yerine GLUTENSİZ un kullanabilirsiniz veya mısırunu kullanabilirsiniz ))
1 paket kabartma tozu
 1 yemek kaşıgı çörekotu
tuz.karabiber. pul biber
bir demek dereotu   
    Yapılışı
Kabaklar ince ince halka halinde dilimlenir . Ayrı bir tasta  diger tüm malzemeler  karıştırılıp çırpılır.Kabaklar eklenir ve kaşık yardımı ile karıştırılır. Yaglanmış dikdörtgen borcama   yayılır . 180 DERCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ  FIRINDA  KONTROLLU PİŞİRİLİR.
NOT.....glutensiz un  kullanabilirsiniz veya mısırunu .
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder