27 Mayıs 2020 Çarşamba

PASTAHANE AÇMASI

 PASTAHANE  AÇMASI
 #pastahane #pastahaneaçması .

2,5 su bardağı  ılık süt 🥛
1 paket yaş maya 42 gr
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz (12 gr )
1 çay bardagı sıvı yağ
Süt ,şeker ,maya karıştırılır ve 10 dk bekletılır
Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve 1 kilodan 1 bardak eksik un aldı Siz azar azar ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
Hiç bekletmeden bezelere ayırın .
Ben her bir bezeyi 80 gr hazırladım .
18 adet çıktı .
Bezeleri yuvarlayın ve üzerlerine birer tepeleme çay kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağ yoksa margarın koyun .
Ve yagı bezenin iç yüzünde yayın rulo yapın .
Ruloları mayalanmaları için 20 dk bekletin .
Ruloları kendi etrafında cevire cevire burkun ben tek rulodan yaptım siz isterseniz hamuru ufak tutup iki rulodan örgü gibi dolayın .
Tepsiye koyun .ve 30 dk tepsi mayası için bekletin .
Üzerine 2 yumurta sarısı kullandım .
Ve çörek otu serpin .
Fırını 200 dereceye getirin Fırınınızın fan ayarı varsa fanlıya alın.
Fırın kızınca tepsiyi fırına sürün .
25 dakika gibi pişiyor kontrolde kalın . . .
TARİFLERİ UYGULARKEN BEN KIZGIN  FIRIN YAZARKEN SİZ SOĞUK FIRINA ATARSANIZ
BEN YAŞ MAYA DERKEN SİZ KURU VS VS TARİFTE SONUÇU DEĞİŞTİRECEK MALZEME VS YAPARSANIZ SONUÇ AYNI OLMAZ.
.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder