26 Mayıs 2020 Salı

FATİK

FATİK
1 kilo ıspanak
400 gr kiyma
2 baş sogan
Yarim su bardagi sıvı yag
Yarim su bardagı sicak su
1 cay k Karabiber ,
1 tatli kaşıgı  tarçın
2 su bardagi  süzme yogurt
5 diş sarimsak
5_6 dilim etimek
Uzeri icin
Tereyag
2 yemek kasigi dolmalik fistik
Pul biber
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır iri iri doğranır.
Bur tencerede su kaynatilir kaynayan suya ıspanaklar konur ve 4 _5 dk kaynatilip  süzülür.
Ayri bir tavada soganlar yemeklik dogranir sıvı yagda  kiymada eklenerek kavrulur.
Baharatlar eklenir sicak su eklenir ve pişmesi icin birakiır .

Servis tabagina etimekleri kırıp  üzerine  kıymalı ıspanak harcını dökün .
Sicagi ile etimekler yumuşuyor.
Sarimsakli yogurduda döküp , uzerine tereyagda kavurdugunuz dolmalik fistiklari  ve pul biberini dökün ve servise hazir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder