26 Mayıs 2020 Salı

KALBURABASTI

 İRMİKLİ SIVIYAĞLI KALBURABASTI . .
KIYIR KIYIR BİR LEZZET OLDU 👍🏻
 1 su bardagı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 ufak türk kahvesi fincanı irmik
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Tam ölçü Un tam 3 bardak 👍🏻 Hamuru yogurun ceviz büyüklüğünde parça alıp
 ben bu iş için daha önce petek #nihale almıştım onu kullandım .
Nihalenin üzerinde yuvarlak şekilde elinizle bastırın içine iri kırılmış ceviz koyun ve kapatın .
Şekil için hikayeye bakın ve sabitlicem hikayede yapım aşamalarını .

Bu ölçüden bir tepsi 20 adet çıktı
Fırını 180-185 dereceye getirip tepsiyi fırına sürün .
35 -40 dakikayı buldu kızarması.Çok iyi kızarıp pişsin tatlımız .

ŞERBETİ
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
İnce bir dilim limon suyu
Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatın .

ÖNEMLİ BURAYA BAKINIZ 🥰
📌📌📌
✔️Tatlı tepsimiz fırından cıktığı an ✔️Şerbetimizde sıcaga yakın ılık olucak ✔️Ne kaynar ne soğuk olmasın 👍🏻
.✔️tepsinin üzerini sakın kapatmayın 📌
.Şerbeti yoğun bir şerbet oluyor







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder