3 Haziran 2020 Çarşamba

YUVALAMA

 YUVALAMA

500gr kuşbaşı
500 gr hazır yuvalama @ozcivitgurme
1 su bardağı geceden ıslatılmış haşlanmış nohut
1 kilo yogurt
Yarım çay bardağı sıvınyağ
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşıgı un
Tuz
 Karabiber

Tencereye eti ve 5 su bardağı suyu koyup karabiber ve biraz tuz ekleyip  et pişene kadar pişirin .
Haşlanmış nohutu ekleyin 15 dk kaynasın
Sıcak su ilave edin ve yuvalamayı ekleyin kısık ateşte kaynasın .

Ayrı bir tencerede yumurta sarısı .
Un ,yağ,yogurt ,tuz karıştırıp çırpın .
Kısık ateşte cırparak göz göz kaynayınca altını kapatın.
Diğer tenceredeki karışıma ekleyin kaynasın .Tencerenin agzını kapatmayın 👍🏻
Üzerine nane yakın .
.
.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder