26 Mayıs 2020 Salı

PLASKA


PLASKA  (pilaska)
.

Yarım kilo pırasa 
Temizleyin yıkayın çok ince ince dilimleyin .
Biraz sıvı yağda tuz atın suyunu salıp çekene kadar iyice kavurun .
Ve soğumasını bekleyin .
Malzemeler 
2 su b iri taneli mısır unu 
1,5 su b beyaz un 
1 su b içme suyu
1 büyük çay bardagı yogurt
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta 
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı şeker
Karabiber 
Hamur malzemelerini karıştırın soğumuş olan pırasayı ekleyin .
Yağlanmış dikdörtgen borcama yayın .
Üzerine susam serpin .175 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin .iyice kızarması gerekiyor.
Borcama yaydığımız katı hamur harcını dilimleyin pişerken arada o kesiklerden tekrar kesip fırına geri koyucaz .Fırına verdikten yarım  saat sonra kesik yerlerden kesip fırına geri sürün .
Buradaki maksat içleri iyi kızarsın .
.
.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder