26 Mayıs 2020 Salı

KAÇAMAK

 KAÇAMAK 
Patatesli Balkan Usulü
4 adet patates küp küp dogranir.
Bir kahve fincani sivi yag ile önce kavrulur.
Sonra üstüne 4 su bardagi kaynar su konur.Ve kısık ateşte pişene kadar agzi kapali bırakılır.1 bardak su daha ilave edilir .
1.5 su bardagi mısır unu ilave edilir .
1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin içine .
Bu karışım ezile ezile karıştırılır.
Tuz eklenir.
Kıvamı katı ise biraz daha su ilave edilir.
Kuymak tan biraz daha katı olmali püre kıvaminda.Karabiber eklenir .
Servis tabagina alınıp üzeri çukur çukur şekil verilir.
3 tepeleme yemek kasigi tereyag eritilir.Toz biber ilave edilir ve yemegimizin üzerine dökülür.
Bu tarifte tereyag biraz bol kullanilir Lezzeti ordan gelir. Arzuya göre kavurma esnasindada tereyag ilave edilir . .
.
.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder