26 Mayıs 2020 Salı

KARADUT ŞERBETİ

OSMANLI SARAY ŞERBETİ
Taze demir hindi serbeti
KARADUT ŞERBETİ

500 gr karadut
1 su bardagı şeker (Miktar İstege bağlı .bal ilede tatlandirabilirsiniz .)
1 litre su (ilave edebilirsiniz)
5_6 damla limon
4 karanfil
2veya 3 tane dut yapragı

Dutları yikayıp süzün  saplarından ayıklamaya  gerek yok.
 Su ekleyip 10 dk kaynatin . şeker ve diger malzemeleride  ekleyip bir 10 dk daha kaynatıp  malzemeler icindeyken  sogumaya bırakın .Daha sonra süzün.Şeker ve kıvamına bakıp ilave edin .Buz gibi servis edin .
.
.

OSMANLI SARAY ŞERBETLERİ
TAZE DEMİR HİNDİ ŞERBETİ. @serbetci_teyze
.

REÇETEMİZ
200 gr Taze #demirhindi
10 su bardagı su
2 dal kabuk tarçın
6 _7 tane karanfil
1 çay kasıgı #zerdeçal
Yarım çay kaşıgı #zencefil
1 su bardağı( damak tadınıza göre) toz şeker .Veya bal kullanın .

Demir hindiler kabuklarindan ayiklanır  su ile tencerede kaynamaya alınır 20 dk .

Süzulür etli yerleri kevgirden ezilerek gecirilir .
Daha sonra diğer malzemeler eklenir 10 dk kaynatilir ve tekrar süzülür .
Soğuk servis edilir. .
. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder