26 Mayıs 2020 Salı

Pazılı Köfte

Rabbimin selamı üzerinize  olsun 🌹

Pazılı Köftemiz (yöresel)
enfes bir lezzet👍
Tarif ekleniyor

Köfte için;
1 su bardağı çiğköftelik ince bulgur
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, kimyon
1 su bardağı un
Pazılı yogurt icin :
1 demet pazı yaprağı
3 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
4 diş dövülmüş sarımsak
Sos:
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Bulguru derin  bir kaba koyup üzerine suyu ekleyerek karıştırın. 10 dakika kadar bekletip elinizi arada sırada soğuk suyla ıslatarak bulguru 2-3 dakika kadar yoğurun.
Tuz, kimyon, salça ve yumurtayı ilave edin. 2-3 dk yogurup unu ekleyin.
Macun kıvamı gibi olana kadar yoğurun.
Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri bir tepside biriktirin.
Büyük bir tencereye  su koyup 2 çay kaşığı tuz atın ve kaynatın. Su kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra köfteleri azar azar suya aktarın. Yaklaşık 10-12 dakika sonra köfteler pişip suyun yüzeyine çıkacaktır.
Köfteleri bir el kevgiri yardımıyla süzerek sudan alıp derin bir servis tabağına koyun.
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; pazı yapraklarını yıkayıp incecik dilimleyin. Kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayıp çıkarın ve iyice süzün. bulgur köftelerine katıp karıştırın.
Tuzla dövdüğünüz sarmısakları susuz kısmından aldığınız yoğurtla çırpın. Sarmısaklı yoğurdu bulgur köftelerinin üzerine gezdirip karıştırın.
Sıvıyağda toz biberi kızdırıp üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder