26 Mayıs 2020 Salı

BOŞNAK BÖREĞİ

ISPANAKLI BOŞNAK BÖREGI
6 su bardagı un
2 tatli kaşigi tuz
Ve hamur kıvam alana kadar ılık su
Yumuşak hafiften ele yapışan bir hamur hazırlıyalım.
Hamurumuzu 4 bezeye veya daha kücüķ olsun rahat açayim derseniz 6 bezeye ayırın .Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin .

İç harç: 1 kilo ıspanak
2 baş kuru soğan
Tuz karabiber
Ispanakları yikayıp ayıklayıp ince ince kıyın.2 baş soganida ince ince küp küp kıyın .Tuzuda ilave edip hepsi cigden harmanlayin  cok ezip yogurmayin sakın .

Hamur icin yağ : 3 yemek kaşıgı tereyağ
1 cay bardagi  sıvı yağ.
Bezeleri önce merdane ile ortasini incelterek açın ve sonra yağlayarak elinizle  açın .
Ispanaklari  koyup sarın .

Yuvarlak tepsiye kol boregi gibi sarın .

Bosnanin bazı köylerinde ıspanaklı iç harci koyduktan sonra yogurtla yumurta cirpilir ic harcina konur.
Biz dışına sürücez .
200 derece kizgin firin .

Üzerine 1 yemek kaşıgı yogurt
1 yemek kaşıgı sıvi yag
1 yumurta sarisi iyice cirpıp elinizle sürün . .
.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder