20 Ocak 2018 Cumartesi

TAVUKLU KEŞKEK (HERİSE)

Tavuklu Keşkek yada Herise 😉
2 su bardağı aşurelik buğday
2 adet tavuk but
Tuz
Tereyağ
Kırmızı toz biber
Geceden suda beklettigimiz bugdayı süzüp tencereye alalım.
Uzerini 2 _3 parmak gecicek kadar su koyup pişirelim .
Bu arada tuzda ilave edelim .
Tavukları az su ile haşlayıp suyunu ceken bugdaya tavuk suyundan ekliyelim.
Pişen tavuklarıda  minik minik dideleyip  bugdaya katalım.
Bu işlemi Büyuk bir tencerede yapalim  tahta kaşık ile  iyice tencerenin duvarlarina vurarak  keşkegimizi  macun kıvamına getirelim .
Servis tabagina alalım.
Tereyag  yakıp toz biber ilave edelim ve keşkeğin üzerine  bolca dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder