20 Ocak 2018 Cumartesi

SOĞAN KEBABI

 Küçük boy kurusoğan
Mümkünse kuzu kiyma yoksa dana kıyma ama mutlaka kuyruk yağı .içine sadece tuz ve karabiber,kimyon katılıp yoğurulur.
Soganlar ikiye bolunup köfteler ile sıkıştırılır.
Sonra  fırına pişene kadar.

Malzemeler:
500 gr kuzu  kıyma
200 gr kuyruk yagi arttıra bilirsiniz
Kimyon,tuz,karabiber

Köfte malzemeleri cok iyi bir şekilde yogurulmalı.(kuyruk yagini satir kiymasi gibi ufak ufak  tahta üzerinde parcalayin )
1.5 kilo arpacik sogan (cok kücük olmasin soganlar ) .soganlar ikiye ayrilir kofteler iclerine konur ve tepsiye dizilir.soganlarin üzerine firca ile sivi yag sürülür.tuz serpilir ve firina verilir.200 derece firinda  pisirilir.
Saç ekmegi ile dürüm yapilarak yenir 🍴🙌☺ Not: kuyruk yagi kullanmazsaniz  tepsiye yarim cay bardagi sivi yag gezdirin .
Yoksa köfte kuru ve tatsiz olur.
orjinali kuzu kiymasi ile yapilır.
Arzuya göre nar ekşisi kullanabilirsiniz yerken .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder