20 Ocak 2018 Cumartesi

BALAYI KURABİYESİ

BALAYI KURABİYESİ KAKAOLU VE SADE
2 su bardagı fındık
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardagı un (cok az gerekirse 2 yemek kaşıgı ekleyin .kontrollu ekleyin)
Malzemeler bu kadar.
Yapılışı:
Bu kurabiyede önemli olan fındıgı rondodan gecirirken minik boy bir rondo kullanın.Fındık iyice macun kıvamına gelmeli ve yağını çıkartmalı.
Rondodan gecen fındıga diger malzemeleri ekleyip dondurma servis kaşıgı ile şekillendirin.Yoksa elinizde yuvarlayın.

Hamuru isterseniz iki eşit parçaya ayırıp yarısına 2 tepeleme yemek kaşıgı kakao ekleyin.

180 derece önceden iyice kızdırılmış fırında 10 veya 15 dk pişirin.
Sade olanin rengi değişmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder