20 Ocak 2018 Cumartesi

KIYMALI SİRON

 KIYMALI SİRON
6 yufka
2 su bardagı et suyu
2 su bardagı yoğurt
300 gr kıyma
2 kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşıgı salça
3 diş sarımsak

Yufkalar rulo sarılır ve  iki parmak boyunda kesilip tepsiye dizilir.
200 derece kızgın fırinda kizartılır.

Bu arada soğanlar küp minik minik dogranır sıvı yağda kavrulur.Kıyma eklenir kavrulur.Salça eklenir sarimsaklar minik minik dogranir baharatlar eklenir kavrulunca altı kapatilır.

Et suyu mutlaka olması gerekir bu tarifte yoksa tatsız olur.
Kızarmış kuru yufkaların üzerine  et suyu dökülür fırin sıcak oldugu için tekrar fırına sürulür 10 dk yeterli .
Bir kasede yogurdu ve yarım cay bardağı suyu çırpıp yufkaların üzerine  dökün ve fırina tekrar sürün.
5_ 10 dk kalsın fırinda .
Evet yogurt kesilir diceksiniz evet kesiliyor orjinal tarifi böyle.
Uzerine kıymayı ve tereyagda tatlı toz biberi ekleyip kizdırin servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder