2 Ağustos 2016 Salı

Kuru domates kavurması

 Kuru domates kavurması
200 gr kurutulmuş domates
4 adet yeşil biber
2 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşıgı Zeytinyağ baharatı
Biraz karabiber , tuz , bir miktar sıvıyag.
Arzuya göre pul biber.
Yapılışı
Öncelik ile kuru domatesler 20 dk kaynatilir  süzülür.
Tavada sıvı yağ ve piyazlık dogranmış kurusoganlar bir miktar kavrulur.
Biberler ince ince dilimlenip ilave edilir.
Sarımsak ve domatesler  eklenir kavurmaya kısa bir süre daha devam edilir.
Baharatlar eklenip tadina ,tuzuna bakılir .Gereken eksik kalan baharatlarda eklendikten sonra cok az 2, 3 yemek kaşıgı su eklenir suyunu cekene kadar agzi acık ve kısık ateşte pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder