29 Ağustos 2016 Pazartesi

KABAKLI TART

 KABAKLI TART 👌
Tabanı için
125 gram tereyağ veya margarin(oda ısısında)
3 çorba kaşığı yogurt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldıgı kadar un
ÜZERİ İÇİN
2 -3 adet yeşil kabak
3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 paket krema
Tuz,sıvıyağ
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Tamanı için olan tüm malzemeler harmanlanıp güzel yumuşak bir hamur elde edilir.
Yaglanmış veya pişirme kagidi koydugunuz kalıba hamur kenarları yukarda ortası havuz gibi olucak şekilde yerleştirilir.Catal ile taban bir kac yerden delinir.
Kabaklarin kabuklari soyulup ince ince halka şeklinde dilimlenir.Bir tavaya biraz sıvı yag dökülür kabaklar  sotelenir.
Sarımsak ve dereotu eklenir .tuzu kontrol edilir,hamurun üzerine serilir.
Kabakların üzerine  krema dökülüp 180 °fırında pişirilir.
Piştikten sonra üzerine bol kaşar rendesi serpilip tekrar kızarana kadar beklenir.
Sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder