30 Ağustos 2016 Salı

KARAKÖY POĞAÇASI

 KARAKÖY POĞAÇASI
Malzemeler
250 gr margarın oda ısısında (Alba yağı olursa daha iyi olur)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşıgı toz şeker
1 tepeleme tatlı kaşıgı tuz
2 yumurta (birisinin sarısını ayırın)
1 paket instant maya(10 gr)
Takribi 5 ,5.5 su bardağı un
İç harç için :Beyaz peynir
Yapılışı
Margarin oda ısısında yumuşamış olucak.
Maya ve un hariç tüm malzemeleri karıştırın .Undan biraz koyup üzerine instant mayayı dökün.
Unu azar azar ekleyerek yogurun.Cok sert olmayan elede yapışmayan hamur elde edin .
Hiç bekletmeye gerek kalmadan hamurdan bezeler alıp avuç içinizde açıp içine çatal ile ezdiginiz peynirden bir miktar koyun ve kapatıp yuvarlayıp ,pişirme kağidi koydugunuz tepsilere dizin.
Yumurta sarısını iyice çırpıp 2 yemek kaşığı süt ilave edin .Poğacaların üzerine sürün.
Çatal ile çizip 20 dk tepsi mayası için bekletin.
170°önceden ısıtılmış fırında aşagı yukarı 40 dk buluyor pişmesi kontrollu pişirin.
#şifalımutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder