20 Ağustos 2016 Cumartesi

Çatlak patatesler

 Çatlak patatesler

Taze patates kabukları zedelenmeden sebze fırçası ile yıkanip temizlenir.
Tencereye alınan patateslerin üzerine cıkacak kadar kaynar su döküp yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.(altini cok açık hararetli kaynatmayın kabuklari patlamasın).
Tuz ilave edin suya.
Piştikten sonra  süzüp sogumasini bekleyin.
Tepsiye alıp avuç içiniz ile patatesleri hafiften ezip çatlamalarını sağlayın.
Bir kaseye sıvı yağ,tuz ,kekik,pul biber ekleyin.Bu karışımı patateslerin üzerine kaşık ile dökün .
Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis ederken taze biberiye ile süsleyin.
Afiyet olsun
Şifalı Mutfak
k