25 Ağustos 2016 Perşembe

İncirli galette

  İNCİRLİ GALETTE
Hamuru için:
 125 gram tereyağı
5 çorba kaşigi toz şeker
 1 paket vanilya
 Bir çimdik  tuz
çeyrek cay bardagi buz gibi soğuk su
1 su bardaği beyaz un
( unu yavas yavas ekleyin birden tüm unu dökmeyin )
ÜZERI İÇİN
2 corba kaşigi galeta unu
Ve arzuya gòre meyve
YAPILIŞI:Tereyagi küp  dogranir 20 dk dondurucuda bekletilir.
Un,şeker,vanilya,tuz  karıştirilir.Tereyag ilave edilir ve yavas yavas yogurmadan karistirilir. Kum kumdökülen bir hamur elde edilir.Hamuru kesinlikle yogurmayin.
Sıkıştırarak hamuru toparlayin.
Tereyag parcalari hamurda erimeden soguk kalmasi gerekiyor hamurun.
Hamuru strec filme sarin 30 dk buzdolabinda bekletin.
İncirin kendi şekeri yeterli oluyor.

Hamuru yagli kagit üzerinde yuvarlak açın,üzerine galeta ununu serpin.meyveleri dizin.kenarlarindan resimdeki gibi katlayin.
200 ° derece kızgin firinda kizarana kadar pişirin.
Bu tarifte önemli olan hamurun soguk kalmasi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder