6 Ocak 2016 Çarşamba

Yumurta Mantısı

Yumurta mantısı
Son günlerde yumurtaları renklendirmeye başladım 😄 görüntüleri çok şirin oluyor.
Yumurtaları klasik katı olucak şekilde haşlıyalım. Kabuklarını soyup bir cezvede kaynayan suya bir tatlı kaşıgı zerdeçal katıp 5 dk kaynatalım ve kabuklarıni soydugumuz yumurtalari kaynayan suya koyalim  ve renk alana kadar 5,6 dk kaynatalım.Daha sonra istediginiz şekilde dilimleye bilirsiniz.
Gelelim alt tabandaki kıyma ya,2 baş kuru sogan iri iri küp dogranir sivi yağda kavrulur kıyma ilave edilir beraber kavrulur.
Tuz,karabiber,kimyon,pul biber ekleyip servis tabagina alinir.Yumurtalar üzerine dilimlenir.
Yogurt ve kızdirilmis pul biber ve nane ile servis yapilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder