23 Ocak 2016 Cumartesi

Kalıpta mayalı poğaca


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarim su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatli kasıgı silme toz seker
1 tatli kaşigi tuz
1 yumurta
Yarım su bardagi sıvı yağ
50 gr kahvaltilik yumuşak margarin 
Ve kıvam alana kadar beyaz un.
YAPILIŞI
Ilıttıgımız süt ve suyun içine mayayı katıp karıştırip 5 dk bekletelim.
Tüm malzemeleri ekliyelim .Unu azar azar ilave edelim
NOT:Hamurumuz ele yapışmayan ama cok yumusak bir hamur olmalı.
15 dk üzeri örtülü ılık bir ortamda bekletelim.
Arzuya göre tepside tek tek arzuya göre kelepceli bir kalıpta ( benim kullandıgim kare kelepceli kalıptı).
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alıp avuç icimizde yuvarlak acalim yumusak margarinden fındık kadar parca alıp yuvarlagin icine sürelim katliyalim elimizdeki margarini surelim ve avuçumuzda yuvarlayip kalıba alalim.
Tüm hamura aynı işlemi yapalim.15 geya 20 dk tepsi mayası icin bekletelim.
Yumurta sarısı ve susam,çörekotu ile süsleyip Önceden ısıttıgımız 200° firinda 30-35 dk konturollu pişirelim .Fırindan cikinca üzerine bir miktar tereyag parcaciklari bırakalım (İstege bağlı). Üzerine kuru bir bez örtelim.
#şifalımutfak