26 Ocak 2016 Salı

Hurma dolgulu kurabiye



MALZEMELER (hamur için)
250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
3 yemek kaşıgı yogurt
Yarım su bardagi zeytin yağ
2 yemek kaşigi pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldıgı kadar un ( sert olmayan ele yapışmayan bir kıvam )
İÇ HARÇ
25 Adet çekirdekleri ayıklanmış hurma
Yarım su bardagı cekilmiş ceviz
1 tatlı kaşıgı tarçın 
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri 
Arzuya göre tarcın 
YAPILIŞI
Hurmaları robottan cekip ,cevizi ve tarcını ekliyelim harç elde edelim.
Hamur için tüm hamur malzemelerini yoğurup hamuru 2 veya 3 parcaya bölüp uzun açalım ortasına hurma harçını rulo yapıp hamuru ruloya saralım.
Iki parmak genişliginde dilimler kesip biraz bastırarak düzleyelim.Üzerine çatal veya bıçak ile  çizik atalım.180 °derece önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dk pişirelim.
Üzeri beyaz kalıcak .
Fırından çıkınca pudra şekeri serpelim.İsterseniz  şeker ile beraber tarcinda serpebilirsiniz. #şifalımutfak