29 Ocak 2016 Cuma

Erzincan Lokumu


Erzincan Lokumu
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardagı sıvı yağ
200 gr oda ısısında yumuşamış tereyag
2 yemek kasigi yogurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
4- 4,5 su bardagı un 
Üzeri icin biraz pudra şekeri
Yapılışı
Şeker yumurta çirpilir diger sıvilar eklenir.Yumuşak tereyag katılir ve bu sefer el ile yogurulmaya başlanir.azar azar un ,kabartma tozu vanilya eklenir.
Hamur kek hamurundan katı,kurabiye hamurundan cıvık olucak.
Benim ölçümde 4,5 -5 su bardagina yakin un aldı.
Yuvarlak borcam tepsisine yagli kagit koyup hamuru tepsiye alin .Elinizi hafif yagliyarak hamuru tepsiye bastırin. 
Fırın 180 ° önceden ısıtılır.
Pişme süresi: 40 ,45 dk sürüyor.
Firindan cıkinca sıcaklıgının gitmesi beklenir ve dilimlenir.Dikkatli dilimleyin dagilabilen bir hamurdur.Üzerine pudra şekeri serpilir.