31 Aralık 2016 Cumartesi

Keçiboynuzu unlu kek (Glutensiz)


Keciboynuzu unlu kek
3 yumurta
1 cay bardagı süt
1 çay bardagı sıvı yag
1 yemek kaşıgı üzüm pekmezi
1 çay bardagı iri dogranmış ceviz
1 paket kabartma tozu
3 cay bardagı keçiboynuzu unu
(Ben sırf keçiboynuzu unu kullandım cok yogun bir tat oldu .İsterseniz yarı yarıya glutensiz un kullanabilirsiniz.)
Büyük boy çay bardagi ölçümüz.
Yapılışı:Öncelikle fırını 180 ° ayarlayın fırın ısınmaya başlasın.
Önce sıvıları cırpın , diger bir kapta unu, kabartma tozunu cevizi karıştırın.
Sıvılara ekleyip çırpın.
Ufak boy kek kalıbına (baton kalıp kullandım )
pişirme kağıdı yerleştirip kek harçını dökün.
Kontrol ederek pişirin .
50-55 dk sürüyor.
Tamamen keçi boynuzu unu ile yapıldigı icin puf bir kek olmuyor .Glutensiz unlarda böyle bir farklılık var.
Tadını soranlar için kahve ile harika oluyor.
Şeker yok sadece bir kaşık pekmez, un kendisi tatlı oldugu için gerekmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder