21 Aralık 2016 Çarşamba

AĞZI AÇIK TARİFİ


Hamur için:
4 su bardağı un
1 türk kahvesi fincanı  sıvı yağ
3 yemek kaşıgı yogurt(tepeleme)
1 yumurta
Tuz,su
Hamuru  cok az su ekleyerek yogurun ölçüsü yok kıvam alsın yeterli .
Ve bütün malzemeleri yogurun .İç harçinı hazirlıyana kadar dinlensin.
İÇ HARÇ İÇİN:
300 gr kıyma
1 baş kurusoğan (rende)
1 tepeleme yemek kaşıgı un
Tuz,karabiber,pul biber
Yogurdugunuz hamuru ince bir sekilde açıp yuvarlak kalıp ile şekil çikarın , içlerine ceviz kadar iç harctan koyup cok uçlara yaymadan ezerek yayın .
Hamurun kenarlarını içe dogru katlayip pile pile sekil verin.
ÖNEMLİ ✔Kızdırdıgıniz yağa ağzı açikları koyarken kıymalı tarafı altta kalicak şekilde atın .Önce kıymalı kısımın kızarması gerekiyor aksi halde kıymalar dışari cıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder