2 Ocak 2017 Pazartesi

ETİ CİN PASTASI

 ETİ CİN PASTASI🍰
Malzemeler kek için :
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardagı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un

Portakallı jöle için :
3 su bardagı sıkma portakal suyu
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşıgı tepeleme misır nişastası
1 paket vanilya.

Üzeri için :
Kakaolu pasta süsü

KEK YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyin Yağlanmış tart kalıbına  hamuru dökün
26 veya 28 cm tart kalıbı.
 180° ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
Soğumasinı bekleyin ve kalıptan çıkartın.

Jöle için bütün malzemeleri  kısık ateşte puding kıvamı alana kadar pişirin.Ve ocaktan indirin.
Ara ara karıştırarak soğutun.
Tartın ortasına eşit sekilde yayın .Üzetine pasta süsü serpiştirin.
Biraz dinlenip soğuduğu zaman servis edin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder