18 Aralık 2016 Pazar

Profiterol

Profiterol
Hamur için
100 gr tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşıgı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
Yapılışı: Tencereye tereyağ konur üzerine su eklenir aygazın altı kısık sekilde  yağ eriyince şeker , tuz eklenir .
Un eklenir ve hızlı bir şekilde helva kavurur gibi karıştırarak hamur haline getirilir.Aygazın altı kapatılır.
Hamurun  ılınması için 20 dk bekletilir.
Yumurtalar teker teker kırılarak cırpılir.
Not: Bir yumurta kırılır hamur cirpilir , digeri eklenip cırpilir bu şekilde  yedirerek yumurtalar eklenir.
Pişirme kağıdı serilen tepsiye isterseniz kaşık ile isterseniz krema torbasına alıp tepsiye sıkarak şekil verebilirsiniz.
180 °ılık fırına  konur 30- 35 dk pişirilir.
Hamurlar soğuması için beklerken kreması yapılır.
KREMASI İÇİN
1 su bardagı şeker
2.5 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşıgı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşıgı yereyağ
1 yumurta
Bütün malzemeler bir tencereye alınır ve topak olmaması için cırpma teli ile karıştırarak pişirilir.
Soğumaya bırakılır .Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.

Hamurlar soğuyunca ister ortadan ikiye kesin isterseniz tepelerinden delerek kremayı içlerine  doldurun .

Üzerine ister hazir çikolata sosunu koyu hazırlayıp kullanın isterseniz sosunuda hazırlayın .

Çikokata sosu için:
2 yemek kaşıgı kakao
2 yemek kaşıgı un
Yarım su bardagından biraz fazla şeker
2.5 su bardagı süt
Hepsini tencereye alıp kısık ateşte puding gibi pişirin kapatmaya yakın
 80 gram bitter cikolatayı ekleyip karıştırın.

Üzerine süs için hindistancevizi , yeşil fıstık vs