12 Aralık 2016 Pazartesi

PARİS BREST(FRANSIZ PASTASİ)

 Paris Brest
Fransız pastası olur kendileri.
Hamuru çok hassas bir kıvamda hazırlanır, fırın derecesinden  pişirme süresine kadar hassasiyet  isteyen bir hamur Choux hamuru (Şuale )
Gelelim pastamızın hamuruna.
Malzemeler
3 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 bardak un
1 yemek kaşıgı şeker
Bir tutam tuz
10 adet yumurta
Hamurun yapılışı: Suyu, yağı, tuzu derin bir tencereye alıp kaynatıyoruz.Unu ilave edip hamur haline gelene kadar karıştırıp altını kapatıyoruz.Hamurumuzu soğuması için bekliyoruz.Ve 10 adet yumurtayı soğuyan hamura teker teker ekleyip her eklenen yumurtada çırpıp hamurun kıvamına bakıyoruz.(benim hamurum biraz cıvık oldu 9  yumurtada yeterli olurdu.yumurtalar büyük boydu .) Hamuru iyice cirptiktan sonra  sıkma torbasına alıp halka halka resimdeki gibi yagli kağit serdiginiz fırın tepsisine araları cok ayrı olucak şekilde şekillendirin.Önceden kızdırılmış 180 °fırında üstleri kizarana kadar pişirin .
Özellikle ilk 25 dk sakın  fırın kapagını açmayın.
Hamurlar piştikten sonra fırın teli üzerine alip nemlenmeden sogumalarıni bekleyin.Ortadan ikiye kesin .Arasına birazdan harika bir krema doldurucaz 🍩
KREMA MALZEMELERI:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 paket vanilya
1 paket ciğ krema (200 ml)
Yapılışı: Krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp iyice cırpın ve kıvam alana kadar pişirin. ocaktan indirdiginiz kremayı soguması için bekleyin.Bu arada sık sık cırpma teli ile çırparak hem cabuk sogumasıni sağlayin hemde kabuk tutmasına fırsat vermeyin.Krema soguduktan sonra bir kuru ciğ kremayi ekleyip iyice çırpın.Sıkma torbasına alıp kestigimiz hamurlarimızın icine sıkın.
Çikolata sos (Ganaj hazırladım)
160 gr bitter
200 ml ciğ krema
Krema cok kısık ateşe alınır çikolatalar eklenir ve birbirine iyice karıştırılır. Paris brestlerimizin  iç kremasinin üzerlerine cilek koyduktan sonra kapatip cikolata sosu dökulur ve arzunuza göre süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder