26 Aralık 2016 Pazartesi

AYVALI STRUDEL

 AYVALI STRUDEL
7 yaprak baklavalık yufka
1 su bardagı ayva marmelatı
1 su bardagı iri parcalanmış ceviz
1 su bardagı izmir üzümü
1 tepeleme yemek kaşigı yereyag eritilmiş
2 yemek kaşıgı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Pudraşekeri
YAPILIŞI
Öncelikle yağlari bir kasede karıştırın tereyag eriyecek.
2 adet yufkanin üzerini yaglayip ikişer ikişer aralarini yaglayarak üst üstte yerleştirin.
Ayrı bir tasta cevizi, üzümü, ayva marmelatini biraz tarcin (bir çimdik ) karıştırın .
Malzemeyi yufkanin üzerine tamamen yayın .
Bu arada fırını açın 180 ° .
Tepsiye yağlı kagit serin .
Yufkayı  rulo halinde sarın sıkmadan (cokta gevşek sarmayın )
Üzerine bir iki fırca kalan yagdan sürün üzerine yumurta sarısını sürün .Ve isterseniz ceviz isterseniz findik , badem ne varsa serpin .
Isınmış fırina sürün .Üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğumasına yakın pudraşekeri serpin.
Strudelin sarım aşaması blogda ✏
#blog

Ayva marmelatinizi  evde hazırlayabilirsiniz.Tatlılarda kullanmanız icin en pratik malzeme elinizde hazir bulunur 🖒 Ayva marmelatı sayfamda mevcudtur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder