4 Kasım 2016 Cuma

MEDENKİ BULGAR KURABİYESİ

MEDENKİ (BULGAR)KURABİYESİ
Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı bal
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un

YAPILIŞI: Şekeri ve yumurtaları iyice cırpma teli ile çırpın.
Balı ekleyin  biraz daha cırpın  ve bütün malzemeleri  katıp azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun .
Klasik kurabiye hamuru gibi olmamalı daha yumuşak bir hamur elde edin .Bal oldugu için elinize her defasında yapışıcaktır.
Hamuru en az yarım saat buzdolabinda bekletin.
Pişirme kağıdı serdiginiz tepsiye  cevizden daha küçük kurabiyeler yuvarlayın .
Önceden 170° ısıtılmış fırında 10 , 12 dk takip ederek pişirin.
Tarçın serperek servis edin .#şifalımutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder