20 Kasım 2016 Pazar

STOLLEN CAKE

 STOLLEN CAKE
Bu tarif için bir gece önceden 300 gr kuru cekirdeksiz üzümü suya koyun.
Sabah süzün.
160 gr oda ısısında tuzsuz tereyagı
1 çay bardagi oda ısisinda süt
2 yumurta.
7 yemek kaşigi tepeleme toz şeker.
1 yemek kaşigi tepeleme labne peyniri.
150 gr toz badem .
100 gr kurutulmuş meyve şekerlemesi.(kayısi . Portakal kabugu rendesi.limon kabugu rendeside olur.)
1 tatli kaşigi tepeleme tarçin
Cay kasiginin ucu ile toz karanfil
1 paket vanilya.
1 paket instat toz maya. Ve Un..
Kuru meyveleri eklemeden hamur yoguralim.30 dk sarip mayalanmasi için bekleyelim .Sonra hamuru elimiz ile dikdörtgen yapip biraz acalim.Meyveleri ekleyip yoguralim ve tekrar dikdörtgen yapalim elimiz ile tezgah üstünde ..rulo yapar gibi katliyalim . Ve yagli kagit koydugumuz tepside üstunu bir bez ile örtüp tepsi mayasi için 30 dk daha bekliyelim . Firini 200 derece ye getirip ısıtalim. 40 dk 200 derecede 15 dk 175 dereceye düşürüp pişirelim.bu arada bu kekin özel bir kalibi var .Elimizde olmadigi icin şekli istedigim gibi olmadi .
2 yemek kasigi tuzsuz tereyagini eritelim kekimiz firindan cikar cikmax firca ile sürelim ve üstune cok bol pudra şekeri serpelim. Tel üstunde sogumaya birakalim.soguyan kekimizi önce pişirme kağıdina sonra folyo ile sarıp saklayalim .Bu kekin piştikten sonra en az 10 gün dolapta beklemesi gerekiyor. .Bu arada bu kek icin marzipan gerekiyor . Bulabilirseniz kuru meyveler ile marzipanida parca parca koyabilirsiniz .. Cekilmiş toz bademde o tadı verdi .servis ederken biraz daha pudraşekeri serpin .
Marzipan badem ezmesi pastacilarda kiloluk sattiklari icin fiyat olarakta biraz pahaliya geliyor.Badem tozu aynı işi görüyor.
📌 Normal kekler yada ekmekler gibi puf  ve yumusak degildir .Daha tok bir yapısı vardır.buzdolabinda muhafazada edildigi icin  durdurca  dahada o tok yapısı lezzetlenir .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder