15 Kasım 2016 Salı

PERDE PİLAVI

PERDE PİLAVI
Hamuru için 
1 yumurta 
3 yemek kaşıgı yogurt
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Un 
Ele yapişmayan bir hamur elde edin (Su eklenmiyecek)
PİLAV
 2 ölçü pirinç (tuzlu suda ıslatılır)
1 su bardağı kabugu ayıklanmış ciğ badem
2 yemek kaşığı tereyag (birazda sıvı yağ)
1 çay bardagı kuş üzümü
300 gram tavuk eti (haşlanıp didiklenmiş) (ben hindi eti kullandım )
Yenibahar
Tarçın
Tuz 
Karabiber
1 cay bardağı dışını süslenek için ayriyeten badem.
YAPILIŞI
Tavuk etleri haşlanıp etleri didiklenir.Suyu pilav icin kullanilicak.
Pilav tenceremize yağları alıp bademleri kavuralim .
Pirinçleri  ekliyelim ve kavuralım. Yıkayıp süzdüğümüz kuş üzümlerini ekliyelim , tavukları , 2 ölcü tavuk suyunu ekleyip tuz ve baharatlari ekleyip klasik pilav gibi pişirelim .Altını kapatıp demlenmesi icin bekletelim. ♨ Pilavımız için hangi kalıbı kullanıcaksak bol tereyag sürüp bademleri dizip dolapta bekletin .
Bu arada hamuru açın ,çok ince olmasın 
Dolaptaki kalıbı alıp yufkayı kalıba yerleştirin.
Bu arada fırını 180 ° kızması için açın.
Pilavı yufkanın içine doldurup uzerinide kapatıcak şekilde örtün.
Kızarana kadar pişirin . 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder