18 Kasım 2016 Cuma

Demir tatlısı


Demir tatlısı reçetesi
Hamuru için 
2 yumurta 
2 tepeleme yemek kaşıgı mısır nişastası
1 su bardagı un 
1 su bardağından 2 parmak eksik su
1 çay kaşıgı kabartma tozu.
Cirpılır (krep hamuru gibi)
Şerbeti:
2 su bardagı toz şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Kaynatılir ve ılıması beklenir.

Bu tatlı için özel bir aparat var öncelikle onu almaniz gerekiyor.
Derin bir tencereye biraz bol sıvı yağ konur ve kızdırılır.
Demir kalıbı ilk aldıginizda iyice yıkanır ve çok iyi kurutulur.
Daha sonra yıkanmıcak .
Kalıp önce kızgın yaga ve sonra hamura batırılır.Hamur kalıbın yarısına kadar bulanmalı yoksa çıkaramazsınız.
Yagda kızartılıp peceteye alınır.Ilınan serbete batırıp çıkartılır .Çok şerbetli olmiyacak  cekmesin.
Kalibı kullandiktan sonra pecetede kurulayıp poşete koyup kaldırin .
Not: Kalıbı yıkamayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder