17 Haziran 2016 Cuma

Tarçın Şerbeti

🍃Tarçın şerbeti🍃
4 adet çubuk tarçın 
2 adet karanfil
4 yemek kaşıgı toz şeker 
Kirbit kutusu kadar loğusa şekeri
1.5 litre su 
Su ve şeker ölçüsü damak tadına göre değişir.
YAPILIŞI
Tarcinlar su ile sadece 10 dk kaynatilir.
Alti kapanır  şeker eklenir karıştırılır. Ve diger malzemeler eklenir sıcakkan loğusa şekeri eriyene kadar karıştirilir.10 dk birakilir ve daha sonra süzülüp dolaba alinir.
Not.tarçın kendi şekerini saldıgı icin şerbet yeteri kadar sekerli oluyor .3 kasik bile yeterli olabilir şeker icin .
Şerbetler buz gibi soğutulup öyle servis  edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder